Четвер, 25.04.2024
Управління освіти, молоді та спорту Чортківської  міської ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 25 » ВСЕ ГЕНІАЛЬНЕ – ПРОСТО!
16:51
ВСЕ ГЕНІАЛЬНЕ – ПРОСТО!

24 лютого 2016 року на базі дошкільного навчального закладу № 6 «Чебурашка» м. Чорткова (завідувач Полянська Т.А.) відбулося засідання постійно діючого семінару-практикуму завідувачів та вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів міста. Актуальною темою для обговорення було обрано «Впровадження сучасних освітніх технологій в навчально-виховний процес як умова інноваційного розвитку закладу».

 

Семінар пройшов на високому методичному рівні. Програма семінару була змістовною та різноплановою. Під час засідання розглянуто питання використання інноваційних технологій в управлінні дошкільним навчальним закладом (завідувач Полянська Т.А.). Досвідом    роботи із теми  «Інноваційні технології як засіб підвищення якості освітнього процесу» поділилася методист дошкільного закладу Чепиги М.Я.

У формі  творчої співпраці пройшла ділова гра з вихователями з використанням інтерактивних форм роботи «Буду професіоналом», який майстерно провела Чепига М.Я. Логічним продовженням ділової гри з вихователями став тренінг для керівників та методистів ДНЗ:  «Психолого-педагогічні аспекти впровадження інновацій у дошкільному закладі (Петрочко М.Р., практичний психолог).

 Практичне застосування інноваційних технологій під час проведення фрагментів занять майстерно  продемонстрували педагоги ДНЗ:

 «Варення для Оленки», розвиваюче навчання за системою Б.Нікітіна у молодшій групі (вихователь Плекан Л.З.);

  «Загадкове сонечко», теорія розвитку винахідливих завдань у середній групі (вихователь Деркач О.С.);

 «Чарівниця зима», методика використання схем-моделей для навчання дітей описовим розповідям Т.Ткаченко у старшій групі (вихователь Турко О.І.);

  Музична казка «Про дівчинку Росяночку», методика К. Орфа у старшій групі (Музичний керівник Цапик Л.В.)

Методист методичного кабінету Комар Г.В. у своєму виступі підкреслила роль інновацій у розвитку освіти в  Україні в цілому та дошкіллі зокрема, а також надала методичні рекомендації щодо впровадження інноваційних  технологій навчання у практику управлінської діяльності в умовах ДНЗ та подальшого підвищення професійної компетентності керівництва.

Семінар завершився обміном думками та підведенням підсумків роботи.  

 

Методист МК      Комар Г.В.

Переглядів: 281 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
УО © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz