П`ятниця, 26.04.2024
Управління освіти, молоді та спорту Чортківської  міської ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Нова українська школа в Чорткові
13:17
Нова українська школа в Чорткові

У проекті «Нова Українська школа», що започатковано Міністерством освіти і науки,  беруть участь 100 шкіл  України. У кожній області на державному рівні до пілотного проекту долучилися по 4 школи. Серед них і Чортківська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 7. У школі сформовано 2 класи по 28 учнів в кожному. Вчителі початкових класів  Кормило О.П. та Матвієшин Т.І. вже з 01 вересня навчають учнів 1-ших класів по-новому.

Коротко про зміни.

Вчитель

Абсолютно усі вчителі, котрі працюватимуть в експериментальних класах, пройшли відповідне навчання. Відтепер вчитель буде не просто викладачем, а в першу чергу – партнером і наставником.

Діти

Ставку роблять на послаблення суворості та дисципліни. Тепер шестирічний учень не повинен сидіти весь урок за партою та дивитися на дошку чи вчителя. Дітей навчатимуть не тільки звичних предметів, а й допомагатимуть вирішувати життєві проблеми.

Уроки

Уроків стане менше. Залишаться лише мова, математика, іноземна мова, фізкультура та мистецтво. Решту діти будуть вивчати на інтегрованому курсі «Я досліджую світ». Він охопить 7 освітніх галузей. Багато часу приділятимуть руху, прогулянкам та інших активним заняттям. Цікавим методом буде і «Ранкова зустріч». Учні і вчитель можуть сидіти в колі, вітатися одне з одним, кажучи, наприклад: «Доброго ранку, Андрійку. Рада тебе бачити». Це має створити додатковий контакт в колективі та позитивний настрій на день.

Домашні завдання

Їх не буде. Якщо першопрохідці виправдають це нововведення, то з наступного року домашніх не задаватимуть в усіх українських школах. У дітей з’явиться більше часу на творчість та рухову активність.

Оцінки

Їх не ставитимуть. Жодних «сонечок», п’ятибальних чи дванадцятибальних систем. Також відмінять дзвінки на урок і з уроку.

Класи

У класах має бути не більше 30 учнів. Парти розставлять не у звичні три ряди, а колом чи буквою «П». Таким чином хочуть створити для дітей максимально комфортну та дружню атмосферу. Мета – не лякати маленьких школяриків суворою дисципліною.

Такою реформою, кажуть в Міносвіти, хочуть підтримати природній потяг до знань. Не залякати дитину, яка після ігор в садочку потрапляє у строгий світ школи. Ставку роблять на гармонійний розвиток дитини, а тому навчання буде відбуватися частково у формі гри.  

Якщо цьогорічний пілотний проект виправдає себе, то за такою схемою наступного року вчитимуться усі українські школярі.

Методист ММК Комар Г.В.

Переглядів: 245 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
УО © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz