П`ятниця, 19.04.2024
Управління освіти, молоді та спорту Чортківської  міської ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 8 » Навчання та обмін досвідом – найкраще натхнення до роботи
17:42
Навчання та обмін досвідом – найкраще натхнення до роботи

До кожного учня треба підійти, побачити його труднощі,

 кожному дати тільки  для нього призначене завдання

 

В.О.Сухомлинський

 

Відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО 04 лютого на базі Чортківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 відбулося засідання обласної творчої групи вчителів початкових класів на тему: «Диференційоване навчання – шлях до реалізації особистісно-орієнтованого навчання».

Роботу засідання відкрила методист Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Морська Я.Ф., яка ознайомила присутніх з метою та завданнями творчої групи відповідно проблеми.  

Директор школи Кульчицький Р.В. ознайомив присутніх із історією школи, успіхами і досягненнями учнів та вчителів за останні роки.

Особливості організація методичної роботи з вчителями початкових класів ЗНЗ міста з проблеми диференційованого навчання учасникам творчої групи розкрила методист ММК Комар Г.В.

На важливості використання диференціації в навчальному процесі наголосила Морська Ярослава Федорівна, оскільки саме диференційований підхід дає можливість пробудити в учнів інтерес до знань, прагнення самостійно попрацювати, заохочує їх до пошуку, надає можливість робити маленькі відкриття, бо кожен учень отримує завдання, що відповідає його здібностям і забезпечує перспективу розвитку, формує соціальну, комунікативну та творчу компетенцію учнів

Досвідом роботи з проблеми  «Диференційований підхід у навчанні: проблеми, пошуки, рішення» з учасниками творчої групи поділилася Йолтухівська Н.М., вчитель початкових класів Чортківської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2, член обласної творчої групи.

          Учасники засідання із задоволенням переглянули відео фрагменти уроків:

  • розвитку зв’язного мовлення. Складання твору-роздуму за темою «Я і Україна в майбутньому»; 
  • літературного читання. Тварини – наші вірні друзі, Г. Тютюнник «Ласочка»;
  • математики. Письмове додавання і віднімання багатоцифрових чисел.

Змістовним і цікавим був майстер-клас «Диференціація як одна із форм інтерактивного навчання молодших школярів», який майстерно провела Йолтухівська Наталія Миронівна.

 Методична скарбничка педагогів поповнилась порадами та методичними рекомендаціями щодо використання диференційованого навчання у навчально-виховному процесі.

Засідання обласної творчої групи завершилося обміном досвіду та підведенням підсумків роботи. 

Переглядів: 289 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
УО © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz