Субота, 18.05.2024
Управління освіти, молоді та спорту Чортківської  міської ради
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

24 березня на базі дошкільного навчального закладу № 3 «Веселка» м. Чорткова (завідувач Побуринна Л.О.) відбулося засідання школи педагогічної майстерності для вихователів  на тему «Формування природничо-екологічної компетенції у дітей дошкільного віку».

 Теоретичний блок було проведено у вигляді круглого столу, під час якого акцентувалась увагу на основних завданнях, напрямках роботи, вимогах Базового компонента дошкільної освіти в Україні щодо формування  природничо-екологічної компетенції у дітей дошкільного віку, формах роботи з дітьми з екологічного виховання під час навчально-виховного процесу. ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: admin | Дата: 25.03.2016

Із десяток років тому головним заняттям дітей дошкільного віку були  різноманітні ігри, малювання, ліпка, слухання казок, відвідування гуртків за інтересами, заняття спортом. Як тепер проводять дні дошкільнята, які заняття їх цікавлять? Якщо він ходить у садочок,  то в будній день там навчається, розвивається, виховується. Педагоги роблять все у міру своїх можливостей та професіоналізму.  Сьогодні ситуація різко змінилася. За даними ЮНЕСКО сучасні дошкільники 3-6 років зайняті переглядом телевізора, мультфільмів у середньому 3-4 години на день, близько 23-24 години у тиждень. Те, що від надмірного перегляду телебачення потерпає зір, відомо майже кожному, а от що страждає і майже весь комплекс психічних процесів, станів і властивостей людини, особливо у дітей, знають далеко не всі. Психологи стурбовані тим, що на перегляд мультфільмі ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Додав: admin | Дата: 24.03.2016

22 березня 2016 року о 14.30 год. в приміщенні актового залу Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу відбулася науково-практична  конференція  «Християнська родина серед сучасних викликів українського суспільства». Конференцію проводив доктор медицини з Хорватії Антун Лісєц, який говорив про цінність дару життя, статевості, подружню вірність.  Молодь – велика цінність. Саме від неї очікується вклад в обнову спустошеної Батьківщини. У конференції взяли участь викладачі Чортківського гуманітарно- педагогічного коледжу,вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, студенти, учні старших класів.

Методист методичного кабінету  Мачишина В.М.

... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: admin | Дата: 24.03.2016

11 березня 2016 року на базі Тернопільського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – правовий ліцей №2» за підсумками обласного огляду-обліку музеїв закладів освіти при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів системи Міністерства освіти і науки України відбувся обласний форум учнівської та студентської молоді «Ми – юні музеєзнавці Тернопільщини». У форумі взяли участь керівник музею о. Маркіяна Шашкевича   Горяча Наталія Василівна та учні-екскурсоводи Чортківської гімназії. Програма заходу передбачала презентації музеїв та виставкових матеріалів, які було зібрано під час проведення пошуково-дослідницької та науково-краєзнавчої роботи учнями навчальних закладів.

... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: admin | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

«Ми не здатні створювати геніїв…
Ми можемо тільки дати кожній дитині шанс 

реалізувати свої потенційні здібності…
стати незалежною, впевненою,

 врівноваженою особистістю.»
Марія Монтессорі. 

 

... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: admin | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

«Витоки творчих здібностей і

 обдарованості дітей на кінчиках їх пальців.

В.О. Сухомлинський

03 березня 2016 року на базі дошкільного навчального закладу № 7 "Пролісок" м. Чорткова відбулося засідання постійно діючого семінару-практикуму із зображувальної діяльності для вихователів на тему: «Використання нетрадиційних технік зображувальної діяльності у роботі з дітьми дошкільного віку» ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: admin | Дата: 04.03.2016

Показові уроки — одна з колективних форм методичної роботи, яка спонукає кожного вчителя до підвищення свого фахового рівня; сприяє взаємному збагаченню педагогічними знахідками, дає змогу молодим учителям вчитися педагогічної майстерності у старших і досвідченіших колег, забезпечує підтримання в педагогів духу творчості, прагнення до пошуку. 

З цією метою були проведені показові уроки:

01 березня з української мови (читання) у 1-А класі Чортківської ЗОШ-інтернату І – ІІІ ступенів (вчитель: Кардинал Л.І.)

... Читати далі »

Переглядів: 243 | Додав: admin | Дата: 04.03.2016

«Музика єднає світ. Австрія - країна музичних геніїв"- таким цікавим відбувся урок-подорож учнів 4-го класу Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Вчитель музичного мистецтва Слюбик О. П. поглиблювала  знання учнів про музику, її роль та значення в сучасному світі, сприяла осягненню взаємозв’ язку  музичних культур світу, розширювала  знання учнів про життя і творчість композитора В.А. Моцарта, використовуючи сучасні методи та прийоми навчання. Учні під час  гумористичної  інсценізації «Моцарт проти Моцарта»  відтворили гру на металофонах та дзвіночках.

Методист художньо-естетичного циклу Мачиши ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Додав: admin | Дата: 04.03.2016

19 лютого на базі Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулося методичне об’єднання вихователів груп продовженого дня. Виховний захід на тему «Стрітення Господнє. Сутність і особливості національного виховання» провела Лехман А.М. Учні початкових класів відтворили  євангельську подію, коли на 40-й день після народження Христа, його земні батьки – Діва Марія та Йосип Обручник принесли Немовля Ісуса до Єрусалимського храму.

Учні – початківці розповіли, що із Стрітенням пов’язано багато різних повір’їв і прикмет.

 

 

Переглядів: 681 | Додав: admin | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

26 лютого 2016 р. на базі Чортківської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 було проведено засідання динамічної групи  вчителів 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста на тему «Впровадження методу проектів через використання особистісно-орієнтованих освітніх технологій»

Власним досвідом роботи з даної проблеми поділилася класовод 1 класу Марко Галина Петрівна, яка спільно зі своїми учнями презентувала  творчий проект  «У світі казок»:

І група «Журналісти» підготувала виставку улюблених дитячих казок та малюнків до них; ... Читати далі »

Переглядів: 241 | Додав: admin | Дата: 01.03.2016

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
УО © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz